logo
Vyberte si jazyk: EN FR

ČESKÁ TECHNOLOGIE
PRO VÝROBU PANELOVÝCH DŘEVOSTAVEB

 

Domácí strojírenská firma SOUKUP s.r.o. se od svého vzniku soustředí především na dodávky strojů pro výrobce oken a dveří. V roce 2008 vyprojektovala a vyrobila první kompletní výrobní linku do segmentu výroby panelových dřevostaveb. Od této doby už na domácí trh dodala více než desítku menších i větších montážních technologií. Zařízení, původně určená pouze pro domácí trh, postupně pronikají do celého světa. Zákazníci oceňují především projektové a technické řešení šité na míru jejich potřebám a možnostem.
 


Výroba dřevostaveb - Arizona USA

 

Linie na panely s plánovanou kapacitou přibližně 200 domů ročně. Stavební systém amerických domů je charakteristický velkými
rozdíly v rozměrech panelů v jedné stavbě. Minimální unifikace s rozdílem výšek až 1 m mezi jednotlivými patry vyžaduje speciální
řešení montážních stolů i dokončovací linie. Zařízení musí být lépe připraveno pro větší variabilitu rozměrů a rychle přestavitelné.


Výroba kovových panelů - FINSKO

 

Moderní stavební systémy pro veřejný sektor využívají pro sendvičové panely také ocelovou nosnou konstrukci. Tyto panely se vyrábějí až do výšky 4 m a délky 9 m. Jsou tvořeny ocelovými ohýbanými profily a opláštěny ocelovým nebo hliníkovým plechem. Dvourámové okenní prvky jsou dokončovány a montovány již v průběhu výroby panelů na montážních stolech ve vertikální poloze.


Školicí montážní stůl - FRANCIE

 

Vyšší stavební a dřevařská škola vybrala v nabídce všech evropských výrobců montážní stůl FRAMER PROFI. Univerzální řešení umožní výrobu stěnových, štítových, stropních a střešních panelů na jednom montážním místě. Vysokou univerzálnost, pevnost a jednoduchost obsluhy ocenili jako nejvhodnější řešení pro výuku svých studentů v jejich malosériové výrobě.


Výroba 150 domů ročně - ČÍNA

 

Kombinace evropského know-how a čínských investic dala vzniknout estonsko-čínskému výrobnímu závodu na výrobu dřevostaveb.
Firma Soukup zajišťuje kompletní technologické vybavení výroby panelů. Hotové domy jsou určeny především pro výstavbu obytných a rekreačních sídel čínské „vyšší“ třídy.


Projekt výroby celodřevěných obytných modulů - ESTONSKO

 

Výrobní technologie je projektována pro výrobu populárního systému modulových staveb skládaných z předvyrobených panelů. V Čechách populární ocelová kostra je v těchto modulech nahrazena plně dřevěnou nosnou konstrukcí.


článek z Dřevo&stavby PROFI speciál 2018