logo
Vyberte si jazyk: EN FR

CNC obráběcí centrum Wizard pro výrobu okenních komponentů


Dílcová metoda výroby okenních komponentů je nejefektivnější výrobní způsob. Wizard zachovává tradiční čepovanou konstrukci, která je velmi důležitá pro výrobu oken se tenkými rámy pro energeticky efektivní okna a kombinuje ji s oboustranným profilováním komponentů. Pracovní data přicházení z programu WinCreator nebo výrobního software renomovaných firem a celý stroj je integrovaný do informační sítě. Na stroj navazuje obráběcí centrum Spectra pro další operace vrtání a dlabání, výrobu oblouků, ale o tom zase příště.

 

Slim design jako nový standard

Pro maximalizaci izolačních vlastností je neustále zmenšuje podíl dřeva na samotné okenní konstrukci. Je to dáno tím, že izolační vlastnosti skla jsou téměř dvakrát lepší než u dřeva, je proto snaha o jeho minimalizaci v celém designu. Je to i architektonický trend u nových minimalistických staveb a ta soutěž, kdo vyrobí tenčí rám je pro výrobce strojů velkou výzvou. I když se sklo do rámu lepí, bude vždy záležet na stabilitě okenního rámu. Proto se opět vrací čepovaný rohový spoj. Oboustranné profilování na stroji Wizard a dílcová metoda výroby je tu nejefektivnější.

 

Tradiční výroba špaletových oken

Wizard má na svém profilovacím stroji možnost i ofrézování slepených okenních křídel. Po vyjmutí levého nástroje a zakrytí otvoru ve stole, je stroje plně připraven pro tradiční falcování. Zejména u špaletových oken, kde je velká variabilita profilů je tato metoda efektivnější.

Ucelenou nabídku zařízení pro výrobu oken a dveří naleznete zde: