logo
Vyberte si jazyk: EN FR

Nová technologie montáže panelů dřevostaveb v Ostravě


Nová technologie montáže panelů dřevostaveb v Ostravě V minulém měsíci proběhla úspěšně instalace nového strojního vybavení v ostravské firmě GANSA Stavby.Už první dny používání přesvědčily pracovníky firmy o výhodách nové techniky. Automatická optimalizační pila Crossline 500 s frézovací jednotkou připravuje přesné díly z KVH hranolů. Dílce včetně připravených drážek se rychle a přesně skládají na novém montážním překlápěcím stole Wing. V průběhu třídenní montáže celé technologie byl také nainstalován import BTL dat mezi projekčním programem Dietrich´s a strojem Crossline 500.
 

Optimalizační pila jako základ výroby

Optimalizační pila Crossline 500 se jeví jako nevýhodnější pro použití při panelové výrobě. V případě, že součástí výroby je i výroba vazníků, tam má smysl použít pilu pro řezání pod úhlem Crossline 650. Zde jsou k dispozici dvě alternativy – jednodušší s klasickým zavážečem do délky materiálu až 9 metrů, nebo s kleštinou kde vstupní délka není omezena a může být použito KVH hranolů i délce 13 metrů.

 

Montážní technologie pro efektivitu výroby

Skladba montážní technologie je závislá na mnoha faktorech. Hlavním parametrem, který určuje linku je rozměr panelu, jeho skladba a zejména jejich množství. Variabilní řešení s překlápěcími stoly Wing nahradí manipulaci jeřábem a při vhodné skladbě se stoly Framer nabízí řešení i pro různé kapacity a umožňuje doplňovat technologii podle rostoucí potřeby kapacity.

Ucelenou nabídku zařízení pro prefabrikaci dřevostaveb naleznete zde
 

Překlápěcí stůl WING

drážkování na Crossline 500