logo
Vyberte si jazyk: EN FR

Pontec
 

Zařízení pro výrobu dřevostaveb vyrábí naše firma již 15 let. Naše zařízení můžeme najít v Evropě, Asii i Spojených státech a Kanadě. Začali jsme montážními stoly Framer a Wing, aby se výrobní proces zrychlil a zjednodušil.

Pro zpřesnění výroby jsme postavili zkracovací automat Crossline 500 s frézovací jednotkou, aby prvky dřevěného rámu rychle a přesně zapadaly do předem připravených drážek.

A nyní doplňujeme celý výrobní proces o další velmi důležitou celek – multifunkční obráběcí portál PONTEC.

Sbíjecí, formátovací a frézovací centrum obrábí panel ve všech plošných vrstvách z obou stran panelu. Sponkuje krycí materiál, formátuje po obvodu, vyřezává okenní a dveřní otvory a další požadované pracuje s frézou a pilovým agregátem. To, co prováděli pracovníci s ručním nářadím na stole, je nyní automatizováno.

Základem pro práci jsou data v BTL formátu exportované z hotových projektů, které zpracovává software LIGNOCAM. Simuluje obrábění v jednotlivých vrstvách a generuje kódy pro CNC obrábění na stroji PONTEC. 

Základní sestava stroje je tvořena elektrovřetenem 9,5 kW s kapalinových chlazením pro práci frézovacích nástrojů a kotoučové pily. Druhou základní jednotkou je pneumatická sponkovací nebo hřebíkovací pistole, která připevňuje plošný materiál k rámu. Stroj je možné rozšířit o další nářadí, například sponkovačku pro dřevovláknité izolaci do 100 mm.

PONTEC je vždy součástí komplexní výrobní technologie. Může být podle požadavku zákazníků  instalován do velmi malých prostor pro řemeslnou výrobu,  stejně tak i do velkých průmyslových linek s plnou mechanizací procesu.


více podrobností v našich produktech: PONTEC